logo tharsis
FAQ Log in
Search Profile
Memberlist Usergroups
Log in to check your private messages
Register
Konkrety
Goto page Previous  1, 2, 3
Post new topic   Reply to topic
Forum klubu fantastyki Tharsis Forum Index » Zmagania filmowe » Konkrety
Author Message
Wiśnia
Tharsis

Post Posted: Fri Nov 17, 2006 10:31 pm    Post subject:
Reply with quote

Bez problemu można wykorzystać moją klatkę schodową. Jest dobrze oświetlona i niezbyt mroczna.
 Back to top »
Shin
Sympatyk

Post Posted: Fri Nov 17, 2006 11:07 pm    Post subject:
Reply with quote

Kwestia polega na tym, że mimo wszystko widziałbym ową klatkę schodową w starszych, bardziej zdewastowanych klimatach. W rodzaju tych, które można znaleźć np. na Łazarzu, Jeżycach, czy Wildzie Very Happy
 Back to top »
Kane
Tharsis

Post Posted: Wed Nov 29, 2006 11:35 pm    Post subject:
Reply with quote

No i co z tym filmem??
Dostałem jedną z głównych rół a nadal nic nie wiem Wink
Zdążymy jeszcze w tym roku ???
 Back to top »
Anonymous
Guest

Post Posted: Thu Nov 30, 2006 5:54 am    Post subject:
Reply with quote

A co z klatka schodowa u Sillin?
 Back to top »
Shin
Sympatyk

Post Posted: Sun Dec 03, 2006 1:34 pm    Post subject:
Reply with quote

@Wszyscy filmowcy - dopóki nie rozwiążemy lokalizacji
- pokoju Księdza
- pokoju Alchemika/Alchemiczki
- recepcji hoteliku
- pokoju do początkowej sceny morderstwa i obryzgania krwią ścian (no, może niekoniecznie... )

- kostiumów i rekwizytów - potrzebna jest dokładna lista!!!
dopóty lezymy.
@Kane - niniejszym wysłałem Ci scenariusz, miłego zapoznawania się z rolą. Nie, przypuszczam, że raczej do końca roku się nie wyrobimy -_-'
@Dazzir - jak dla mnie, może być, chociaż bardzo ładna klatka była gdzies na Łazarzu, Sillin albo Wiśnia powinny wiedzieć, gdzie to było.
 Back to top »
Kane
Tharsis

Post Posted: Sun Dec 03, 2006 11:30 pm    Post subject:
Reply with quote

hmmm
jakby to powiedzieć
miałem podobno grać jakiegoś szamana a takiej roli nie widzę
Czyżby Victor ? Twisted Evil

Dodane po 2 godzinach 11 minutach:

No cóż
Shin mnie oświecił o zmianie alchemiczki na szamana
też dobrze Smile
 Back to top »
Shin
Sympatyk

Post Posted: Sun Dec 03, 2006 11:38 pm    Post subject:
Reply with quote

Kurde skąd się wziął ten cały szaman, nie możemy już się ostać przy Alchemiku?

Btw, ma ktoś listę who's'who w sensie postać klubowicz - ja nigdzie nie mogę u siebie tego znaleźć a moja memoria bywa fragilla i nie mogę sobie przypomnieć kto gra detektywa...
 Back to top »
Kane
Tharsis

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 12:27 am    Post subject:
Reply with quote

Szczeże mówiąc to w scenopisie nie ma nic co by nadawało jakieś znaczenie dla filmu temu czy jest to szaman czy alchemik. Ale ja obstaje przy szamanie : alchemik kojarzy mi sie z jakimiś menzurkami, probówkami i kamieniem filozoficznym a nie przywołaniem demona.
 Back to top »
Anonymous
Guest

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 4:24 am    Post subject:
Reply with quote

Shin, myślę, że akurat pokój Księdza to nie powinien być problem. Jeśli mnie pamięć nie myli, odbywa się tam tylko jedna - niezbyt drastyczna scena. Dialog. Myślę, że każdy pokój ze stolikiem i kilkoma nieodzownymi dewocjonaliami by się nadał. Jak chociażby odpowiednio przygotowany (i kręcony z odpowiedniego kierunku) pokój Wiśni...

Szczerze mówiąc, myślę, że recepcję hoteliku w ostateczności można pominąć. Zamiast owej, można recepcjonistę - właściciela hotelu przedstawić wychodzącego z "jakiegoś pokoju", dodać dialog w stylu; "Gdzie jest recepcja?", "Ee, a dlaczego? Mogę jakoś pomóc, jestem właścicie..." itp.

Jeśli chodzi o scenę morderstwa i pokój alchemiczki, to niestety nie mam pojęcia... Może np. pokój alchemika Razz gdzieś w akademiku?
 Back to top »
paszko
Tharsis

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 12:00 pm    Post subject:
Reply with quote

Oj Dazzirze... dawno nie byłeś w moim pokoju - on nie nadaje się do udawania czegokolwiek - ma na 18 metrach kwadratowych 4 łózka, 2 stoły, dwie lodówki, 4 komputery, szafy, krzesła... Tam nie da się nic zrobić. A innych ludzi z pokoju wyganiać nie będę.
 Back to top »
Shin
Sympatyk

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 8:43 pm    Post subject:
Reply with quote

Kane ->Po pierwsze, trzeba tej Twojej postaci wymyślić imię, "Kane" nie przejdzie ;P Jak ktoś ma jakieś koncepty to dawać, ewentualnie w piątek pokminimy.
Po drugie - pierwotnie koncept zakładał szamankę-alchemiczkę-nimfomankę... Twisted Evil mi tam podchodzi połączenie szaman-alchemik, imho nie chcemy jakoś specjalnie epatować ani szamaństwem (będziesz tańczył w słomianej spódniczce wokół pentagramu pobrzękując przy tym klekotką z kurzej czaszki?) ani alchemicznością (bul bul macka z probówki?), chodzi o to żeby widz wiedział, że ta postać para się sztukami tajemnymi, magyą, a czy nazwiemy ją szamanem, magiem, wielkim huptu, alchemikiem, czy inżynierem rzeczywistości, to już sprawa drugorzędna

Uwagi Kane'a są na czerwono
str.6 wrote:
Po odejściu kelnerki najazd kamery na stół z góry. Gazeta, zdjęcie, otwarta księga. Obok zeszycik KANE'a. Ręce. KORNELIA ALEKSANDROWICZ (zadbane dłonie, pomalowane paznokcie), stuka równomiernie palcami w blat, KANE (nie pomalowane paznokcie)tekst o paznokciach do kasacji gestykuluje. Rąk VIKTORA nie widać.
jak najbardziej na miejscu, ewentualnie można by podkreślić jego alchemiczno-szamańską naturę poprzez ubrudzenie dłoni jakimiś bliżej nieokreślonymi ingediencjami...

str.7 wrote:
„Spokojnie… PAX między pięknymi paniami](zmiana lub kasacja).
również jak najbardziej na miejscu. Proponuję wypowiedziane lekko szyderczym tonem "Pax vobiscum!"

str.8 wrote:

[koncentrując się ponownie na zdjęciu i notesie, pod nosem]
„Kiedyś Ci to załatwię…”
(po zmianie osoby ten tekst ma mniej znaczeń)
Powiedziałbym, że więcej, ale to tylko moje prywatne zdanie Evil or Very Mad Twisted Evil

str.40 wrote:
VIKTOR/DEMON
„Mnie o pomoc poprosiło dwoje … idiotów.(bardziej mi tu pasuje ignorantów)
Mi wsjo rawno, czekaj, muszę to wypowiedzieć na głos, hmmm... "kompletnych ignorantów" brzmi jeszcze lepiej, jeśli reszta ekipy nie ma nic przeciwko, to sobie zmienie, w końcu moja postać, o!
str.44 wrote:

KANE
„Mój Boże.”(szaman wzywa Boga ?? )

VIKTOR/DEMON
„Teraz to trochę za późno na boga.”

Moja propozycja
KANE
"Bogowie"

VICTOR/DEMON
"Ciekawe jacy/Chyba juz na nich za późno"

Kłóccie się Twisted Evil
str.46 wrote:

W tym czasie ANIOŁ szepce do ucha MAGDALENY. Jej twarz z wolna staje się maską gniewu, a gdy LIDIA/KANE wypowiada swoje ostatnie słowa, zaciska pięści i rzuca się z krzykiem na KORNELIA ALEKSANDROWICZ.(cos nie tak; przeciez Alcemiczka/Szaman nic jeszcze nie powiedział)
Hmmm, czyżby lapsus paskuderis... Rolling Eyes to się poprawi jak siądziemy w gronie, chyba, że ktoś ma gotowe rozwiązanie, mi się dzisiaj już nie chce myśleć.

Dazzir -> Pokój Wiśni jest za duży, i za dużo roboty tam ze zdejmowaniem różnych rzczy by było. Tak mi przychodzi do głowy pokój Myszaq na pokój księdza, dochodzę do wniosku, że się wręcz bardzo do tego nadaje.. Nie zgodzę się co do usunięcia sceny z recepcją hoteliku, "twardy glina przepytuje recepcjonistę" to klasyk z wielu filmów i wypada go zostawić. Ktoś ma jakąś ładną recepcje na uczelni?

Paszko -> No niby masz racje, Twój pokój jako lokacja filmowa nie przejdzie, ale jako spontaniczne pole do pogo, bimbrownia, sklep z płytami? Twisted Evil
 Back to top »
Sillin
Tharsis

Post Posted: Sun Dec 10, 2006 8:49 pm    Post subject:
Reply with quote

Klatkę schodową, o której mówił Shin, znam i uważam, ze się nadaje. Biore też na siebie pogdanie z Ola czy jeszcze reflektuje na role anioła.
Jednakże, może umówilibyśmy sie chociaż wstępnie na termin zdjęc, tego co juz możemy, bo wiecie przeciez, ze terminy tzreba ustalać dużo wczesniej :]
 Back to top »
alorah
Tharsis

Post Posted: Mon Dec 11, 2006 1:34 pm    Post subject:
Reply with quote

O, jak widzę już rusza;) Będę cierpliwie czekać na efekty waszej pracy;)
 Back to top »
alorah
Tharsis

Post Posted: Wed Jan 17, 2007 6:44 pm    Post subject:
Reply with quote

To chyba było jednak za szybkie stwierdzenie. Macie zamiar kontynuować? W końcu już kolejny rok.
 Back to top »
Forum klubu fantastyki Tharsis Forum Index » Zmagania filmowe » Konkrety
Post new topic   Reply to topic    All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

hosting dzięki uprzejmości
agroturystyka Stary Łoskoń - jazda konna , noclegi
konie . wlkp . pl

solaris logo
Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright (c) Jakob Persson 2003