logo tharsis
FAQ Log in
Search Profile
Memberlist Usergroups
Log in to check your private messages
Register
O co chodzi?
Post new topic   Reply to topic
Forum klubu fantastyki Tharsis Forum Index » Poznań Nocą » O co chodzi?
Author Message
Sillin
Tharsis

Post Posted: Tue Jan 03, 2006 1:17 am    Post subject: O co chodzi?
Reply with quote

Jak wyglądałoby nasze miasto, gdyby okazało się, że faktycznie spotkać można w nim nadnaturali ze Świata Mroku ? Które miejsca odwiedzaliby najchętniej? Czy Garou unikałyby miejsc spotkań Spokrewnionych, a Magowie Tradycji trzymaliby się z daleka od Zakładów Hipolita Cegielskiego? Jak wyglądaliby owi nadnaturalni, którzy przechadzaliby się ulicami Poznania?

Na te wszystkie pytania chciałabym uzyskać odpowiedź od Was, bowiem projekt ten zakłada stworzenie „prawdziwego” nocnego Poznania, zawładniętego przez istoty ze Świata Mroku.

Zatem zapraszam Was do spojrzenia na Poznań z tej bardziej mrocznej strony i przedstawienie różnych miejsc, postaci, zakamarków tak, jak możnaby je zobaczyć przez pryzmat Świata Mroku. Właściwie do przebudowania miasta na modłę WoD’ową, nałożenia płaszczyka WoD’a. Jeśli jakieś miejsce wyda Wam się idealne dla Elizjum, Fundacji czy ulubionej knajpy Garou opiszcie je, zróbcie zdjęcie i naszkicujcie je barwami Świata Mroku. Miasto musi też mieć mieszkańców, więc opiszcie ich, nadajcie kształt, charakter, niepowtarzalna osobowość. Pamiętać jednak należy, że Świat Mroku zamieszkują też śmiertelni, dlatego, jeśli wpadnie Wam do głowy pomysł niezwykłego sklepikarza czy sprzedawczyni w sklepie z butami, dla nich również znajdzie się miejsce w naszym odmienionym Poznaniu.

Żeby wszystko miało ręce i nogi, a także zachowało swoisty klimat, proszę o przesyłanie do mnie [Sillin@interia.pl] wszelkich opisów, zdjęć, linków do muzyki itp., abym mogła poczęci zunifikować styl opowiadania. Będę pełniła rolę swoistego przewodnika po Poznaniu Nocą. Proszę o zachowanie poprawności gramatycznej i ortograficznej [każdy WORD ma autokorektę, więc dysortografia nie jest wymówką]. Proszę też, aby postacie nie były opisywane na zasadzie listy cech czy „urodziłem się, żyłem i umarłem”, ale aby bardziej zwrócić uwagę na cechy osobowości, sposób myślenia czy światopogląd. Także wszelkiej maści urywki pamiętników, listy czy dialogi będą bardzo mile widziane. Wygląd oczywiście też jest ważny. W każdym razie podstawa to zachowanie klimatu.

Jeśli pojawi się już opis jednego miejsca, na przykład Fundacji czy Elizjum, to uszanujmy pomysłowość i palmę pierwszeństwa. Skoro miejsce zaistnieje, to „pojawi się” w mieście, więc tworzenie analogicznego projektu będzie bezcelowe. Dlatego warto śledzić co się dzieje.

Dopuszczam wszytskie typy postaci z rozmaitych dodatków i podręczników do Starego WoD'a. Czyli: Wampir: Maskarada, Wilkołak: Apokalipsa, Mag: Wstąpienie, Changeling: The Dreaming oraz wszelkie Upiory, Demony, Mumie, Highlanderów i w miarę zdrowego rozsądku inne postacie, które mogłyby sie w owym świecie pojawić. Jednak przepaków nie lubię, o czym teraz ostrzegam.

Zastrzegam sobie prawo do drobnych zmian w nadesłanych do mnie opisach i opowiadaniach, ale tylko na tyle, aby dostosować je do narracji całości. Jak już wspominałam klimat ma pierwszeństwo.

Zapraszam też do zabawy ludzi spoza Poznania przy tworzeniu postaci. Jednak dla stworzenia lokacji wymagana jest znajomość miasta. Nie dobudowujemy nieistniejących budynków.

Zatem wszelkie propozycje i pytania proszę przysyłać na priva albo umieszczać w tym wątku.
 Back to top »
Flapjack
Ad Astra ZG

Post Posted: Thu Jan 05, 2006 5:23 pm    Post subject:
Reply with quote

Moim zadaniem droga Andziu zapomniałaś o najliczniejszczych postaciach Wodu zamieszkujących każde miasto: Śmiertelnikach Wink (nie chodzi mi o hunterów).

Pozdro
Flap
 Back to top »
Rorschach
Ad Astra ZG

Post Posted: Thu Jan 05, 2006 6:12 pm    Post subject:
Reply with quote

? Przecie napisała?
 Back to top »
Forum klubu fantastyki Tharsis Forum Index » Poznań Nocą » O co chodzi?
Post new topic   Reply to topic    All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

hosting dzięki uprzejmości
agroturystyka Stary Łoskoń - jazda konna , noclegi
konie . wlkp . pl

solaris logo
Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright (c) Jakob Persson 2003